Štajnolom 2011

Participacija meščanov pri urejanju njihovega bivalnega okolja

Kako na zabaven in interaktiven način spodbuditi meščane, da se aktivno vključijo v izboljšanje svojega mesta? Odgovor Skupine Štajn je bil dogodek “Raumštajn”. S pomočjo uličnega gledališča in vpadljivega nabiralnika smo na Šutni zbirali predloge za ureditev določenega mestnega ambienta. Zbiranje idej je trajalo nekaj dni, nato pa smo skupaj s predstavniki Občine Kamnik določili zmagovalni predlog.

Na slavnostnem dogodku “Štajnolom”, ki se je odvijal na odru pred parkom Evropa, so mladi improvizatorji Blage veze skozi improvizacijo predstavili nekaj predlogov, nato pa je kamniški župan Marjan Šarec razglasil zmagovalni predlog, ki je bil prikazan s kratkim filmom. Zmagovalna ideja “Kamkolo” – brezplačna izposojevalnica koles na Glavnem trgu – je bila izvedena spomladi 2012.

Avtorji: Sinan Mihelčič, Ana Kreč, Primož Zupan, Anže Veršnik, Petra Kregar, Maša Cvetko, Andrej Podbevšek, Jure Hrovat
Sodelujoči: Andraž Hrovat, Domen Stražar, Maruša DebevecMaja Nadvešnik, Ajda Rems, Nadja Hribar, Rok Žurbi, Dominik Košak, Anja Timzoya Jeglič, Jan Kovačič, Pia Anžel in Karmen Slapar; Pomoč: Jernej Markelj, Luka Puntar, Mark Dojčinovič, David Klobčar in Klemen Škufca