Mesto ob vodi

Mestna plaža ob festivalskem prizorišču Kamfest 2012

V času Kamfesta 2012 smo v Skupini Štajn v sodelovanju s KD priden možic prestavili otroški oder v sicer malo obiskani kamniški Keršmančev park. Cilj je bil približati in povezati Kamnik z reko Kamniško Bistrico ter oživiti največji mestni park. Izkoristili smo ugodno konfiguracijo rečnega obrežja in ustvarili mestno plažo. V delu parka smo omogočili obiskovalcem dostop v reko, odstranili smo del travne ruše in iz mivke, ki se skriva pod njo, naredili peščen poligon za otroško domišljijo. Preostali prostor parka je bil razdeljen na območja z različnimi programi, od odra s sedišči do športnih iger, potujoče knjižnice, plezalne stene in paviljona s palačinkami.

Prostor parka smo opremili z različnimi elementi urbane opreme. Iz gum smo naredili sedišča pred odrom. Deske smo uporabili za pomole neposredno ob reki, za klopi, ki so obrobile peskovnik, ter za gugalnice in ležalnike, razpostavljene pod drevesi. Površine v parku in vhode v park so označevale jate oranžnih ribic. Celotna ureditev je park ob vodi približala obiskovalcem in jih opomnila na lepi, a malo obiskani kamniški park, in vse načine, na katere ga lahko Kamničani uporabljajo. Akcija Skupine Štajn je tudi spodbudila Občino Kamnik, da se bo v letu 2013 lotila prenove in postavitve nove opreme v Keršmančevem parku.

Avtorji: Andraž Hrovat, Domen Stražar, Maruša Debevec, Sinan Mihelčič, David Klobčar, Rok Žurbi, Dominik Košak
Sodelujoči: Gregor Čadež, Rebeka Babič, Anja Kregar, Karmen Slapar, Tina Vilfan, Andraž Veršnik, Jernej Markelj, Primož Zupan, Maja Nadvešnik, Anže Veršnik, Barbara Logar, Ajda Rems, Nadja Hribar, Petra Kregar