Šutna – dnevna soba Kamnika

Mladinska participacija na mestnih ulicah

V okviru evropskega programa Mladi v akciji smo v sodelovanju s KD Priden možic izvedli projekt “Šutna – dnevna soba Kamnika”. Cilj delavnice je bil dati možnost zainteresiranim kamniškim osnovnošolcem in dijakom, da aktivno sodelujejo pri oživljanju starega mestnega jedra. V sodelovanju s Skupino Štajn so oblikovali ideje za atraktivno ureditev mestne ulice, poiskali rešitev in jo realizirali. Končni rezultat delavnice je bila urbana oprema, ki so jo sodelujoči izdelali sami in s katero smo nato uredili Šutno.

Projekt je potekal z mislijo na ekologijo, saj so bili pri izdelavi urbane opreme uporabljeni reciklirani materiali, sončna energija in les kot glavni gradniki. Vse elemente je povezovala zelena barva. Urbano opremo so sestavljali štirje otoki s stoli, mizo, košem, koritom za rože ter solarne luči. Poleg opreme so Šutno krasile talne nalepke, ki so opozarjale na rojstne hiše pomembnih Kamničanov. V barvah poletja in ekologije smo želeli Kamničanom prikazati Šutno kot bivalni prostor, kjer naj bi preživljali prosti čas.

Avtorji: Sinan Mihelčič, Barbara Logar, Ajda Rems, Nadja Hribar, Petra Kregar
Sodelujoči: Maruša Debevec, Mark Dojčinovič,Primož Zupan, Nina Humar, Matjaž Jug, Anja Timzoya Jeglič, Anja Jutraž, Ula Kovačič, Mira Mihelčič, Luka Puntar, Klemen Škufca, Gašper Topličan, kamniški osnovnošolci in srednješolci; Pomoč: Anže Veršnik, Barbara Zobavnik in Matej Zajc